4 december 2021

Het mooie Turkije, wil jij dit?

2 min read
turkije

Turkije is een van de populairste vakantielanden onder de Nederlanders. Jaarlijks reizen er meer dan een miljoen Nederlanders naar Turkije. De Nederlanders gaan meestal naar de grote steden of de badplaatsen. Het is daarom ook het meest populair onder de Nederlanders om lekker te relaxen aan het strand de hele vakantie. De mooie stranden, gezellige marktjes en vriendelijke bevolking maken het een sterk vakantieland. De meeste luxe hotels vind je meestal aan de badplaatsen en die zijn vaak all inclusive. Zulke plekken zijn het populairst onder de Nederlanders. Maar wat valt er allemaal te doen in Turkije?  Je kunt na de badplaatsen de hoofdstad Ankara bezoeken. Maar wil je toch wat meer zien van de geschiedenis en cultuur dan kun je het best naar Istanbul. Dit is een eeuwenoude stad waar je nog veel kunt terugzien van de oudheid. 

Wat valt er te zien?  

Als je op vakantie wilt in een hele andere wereld maar toch dicht bij huis blijven is Turkije een goede optie. Het is een land in Azië maar ligt het dichts bij Nederland. De miljoenenstad Istanbul is al eeuwen een van de belangrijkste steden in de wereld. Het verbindt Azië met Europa en je vind de aspecten van beide continenten terug. Het is een mengelmoes van  verschillende dingen. Je kunt naar de moderne winkelstraten maar je kunt ook 2 straten verder kun je ineens in een hele andere wereld zitten. Tijdens je vakantie vind je veel bezienswaardigheden in Turkije. 

Turkije

All inclusive

wat je ook kunt doen is all inclusive. Dit is wat de meeste Nederlanders doen. Zij willen lekker luieren. Je kunt dan de hele dag lekker aan het zwembad zitten en onbeperkt drankjes en eten bestellen. Veel van deze hotels zijn super groot en hebben vaak honderden kamers. Vaak liggen deze hotels bij de badplaatsen. Hier heb je vaak een buffet en kun je de hele dag eten. Wil jij graag naar Turkije?

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *