4 december 2021

Afzetpaaltjes voor festivals.

3 min read

Afzetpaaltjes zie je vaak wanneer er evenementen zijn, zoals bij festivals. In veel gevallen worden daarbij kunststof afzetpaaltjes toegepast. Je kunt je afvragen waarom dat eigenlijk wordt gedaan? Op de eerste plaats geeft het een bijzondere uitstraling en extra sfeer. Het staat professioneel en het straalt luxe uit. Afzetpaaltjes bij festivals zorgen voor wat aankleding van het geheel. Om het publiek de beleving te geven dat ze naar een festival toegaan, kunnen afzetpaaltjes daarbij helpen. Je zou het geheel nog mooier kunnen maken door het plaatsen van een rode loper. Er moet daarbij van uit worden gegaan dat het een festival is dat vooral door ouderen zal worden bezocht. Jongeren hechten niet veel waarde aan een rode loper wanneer ze naar een optreden van hun artiest gaan. Bij festivals worden de afzetpaaltjes vooral geplaatst om aan te geven waar de binnenkomst is van het festival. Staat er een rij met plaatjes die verbonden zijn door een lint, dan weten de bezoekers direct dat ze daarlangs naar binnen moeten. Dus de paaltjes zijn er niet alleen voor de uitstraling, maar ze zijn ook functioneel.

Soorten afzetpaaltjes voor festivals.
Er zijn meerdere soorten afzetpaaltjes die gebuikt kunnen worden bij een festival. Zij die een festival organiseren kunnen de afzetpaaltjes in eigen beheer hebben, maar ook huren. De afzetplaatjes zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Ook zijn er onderling verschillen tussen de afzetpaaltjes. Je moet als organisator van een festival afzetpaaltjes gebruiken die bij het geheel passen. De paaltjes kunnen onderling met elkaar worden verbonden door bijvoorbeeld een lint dat van elastiek is gemaakt. Omdat ze met elastiek worden verbonden, kunnen de paaltjes gemakkelijk geplaatst worden. Er zijn naast de meest gebruikelijke kleuren afzetpaaltjes ook die een gouden kleur hebben en met mooie koorden aan elkaar worden verbonden. Deze worden gebruikt wanneer het een luxe uitstraling moet hebben, zoals bijvoorbeeld bij de première van een film. Maar in de meeste gevallen worden de neutrale kleuren gebruikt.
Voor festivals waar veel jongeren op af komen worden vaak geborstelde afzetpaaltjes gebruikt. Deze afzetpaaltjes kunnen niet gemakkelijk bekrast worden. Daardoor zullen de paaltjes die voor een festival voor jongeren gebruikt worden langer meegaan. Geborstelde chromen afzetpaaltjes geven een luxe uitstraling. Ze zijn vervaardigd van roest vast staal. Ze worden met een speciaal afzetkoord aan elkaar verbonden.

Afzetpaaltjes kopen of huren?
Wanneer je met een vaste regelmaat festivals organiseert, is het voordeliger om zelf eenmalig afzetpaaltjes te kopen. Dan heb je daar geen omkijken meer naar. Omdat de afzetpaaltjes van verschillende materialen kunnen worden gemaakt, zijn er voor de aanschaf ook verschillende prijzen. Er zijn afzetpaaltjes verkrijgbaar in het hoge en lage segment. Daarom kun je afzetpaaltjes kopen die passen bij het soort festivals dat je regelmatig organiseert. De prijs is vooral afhankelijk van het materiaal waarvan de paaltjes zijn gemaakt. Ook de verbindingen die tussen de afzetpaaltjes worden aangebracht zijn van invloed op de prijs.
Wanneer je niet vaak een festival organiseert, kun je de afzetpaaltjes beter huren. Er zijn veel bedrijven waarbij je de afzetpaaltjes kunt huren. Wanneer je meerdere verschillende festivals organiseert die een andere uitstraling moeten hebben kun je ook beter de afzetpaaltjes huren die je daarbij nodig hebt.

Meer verhalen